VEELGESTELDE VRAGEN

 • Zijn de kampeerplaatsen ’s avonds voor iedereen hetzelfde?

  Je bepaalt zelf hoeveel kilometer je per dag wilt afleggen en of je in een shelter met andere deelnemers wilt verblijven of ergens helemaal alleen. We raden voor elke avond een kampeerplek aan, maar je kiest zelf of je daar naartoe gaat of niet. Värmland heeft veel leuke, verborgen plekjes waar je kunt overnachten.

 • Kan ik een hangmat gebruiken in plaats van een tent?

  Het is mogelijk om hangmatten te gebruiken om in te slapen. Er zijn veel mensen die de afgelopen jaren een hangmat hebben meegenomen, maar we raden je altijd aan om ook een tent mee te nemen. Je kan natuurlijk nooit 100% zeker zijn dat het weer meewerkt.

 • Zijn er douches en toiletten aanwezig?

  Douches en toiletten zijn alleen aanwezig tijdens de aankomstdag en laatste nacht van The Canoe Trip op het basecamp.

  Tijdens The Canoe Trip is de natuur jouw badkamer. Je krijgt een klein flesje ecologisch afbreekbare zeep van ons. Neem zeker zelf ook nog wat mee, zodat we de natuur intact laten.

 • Mag ik vissen?

  In Värmland is vissen toegestaan. Je kan hier een visvergunning kopen. Met deze vergunning mag je in alle meren vissen, zonder de vergunning is dit niet toegestaan. Op de meeste basecamps kan je bij aankomst ook een visvergunning kopen voor 200 SEK of 20 euro.

 • Hoe kom ik aan drinkwater?

  In Värmland is het water van de meren drinkbaar! Je vult jouw drinkfles dus rechtstreeks vanuit het meer. Als je in een gebied bent waar het water niet drinkbaar is, kun je het water altijd koken met je kookset voordat je je fles bijvult. Twijfel je? Neem voor extra veiligheid waterzuiveringstabletten mee.

 • Wat moet ik doen in geval van nood?

  In geval van een medisch probleem of ander noodgeval, kan je ten alle tijden contact opnemen met de ranger ter plaatse. De ranger komt ofwel zelf naar jou toe om hulp te bieden, of stuurt een medische dienst langs. Als je boekt, kan je kiezen om de reisbijstandsverzekering aan jouw boeking toe te voegen. Hiermee hoef je je geen zorgen meer te maken als er iets gebeurt tijdens de reis. De exacte voorwaarden van de Nederlandse verzekering vind je hier. De Belgische verzekering vind je hier

 • Is deze kano vakantie een groepsreis onder begeleiding van een gids of leg ik de kanotocht zelfstandig af?

  Tijdens onze kanovakantie ben je volledig vrij om jouw eigen route af te leggen. Je hoeft met niets of niemand rekening te houden en navigeert zelf aan de hand van de kaart die je van ons meekrijgt.
  Je ontvangt ook een voorbeeldroute met voor elke avond tips om te overnachten. Je bent niet verplicht om deze route te volgen en mag ook op andere plaatsen wildkamperen.

  Op het basecamp is altijd een Ranger aanwezig, die bereikbaar is voor vragen of in geval van nood.