Praktische info

TCT22_ArthurVermeylen_LR-139 (1) (1)
TCT22_ArthurVermeylen_LR-139 (1) (1)

In een notendop

Juni - September

Dat een week kanoën in de Zweedse wildernis een unieke ervaring is, zoveel is inmiddels duidelijk. Maar hoe zit het met alle praktische informatie? Wat moet ik eigenlijk allemaal meenemen op reis? Wat ga ik een hele week eten? En wat kost dat eigenlijk, zo’n volledige reis?

Hieronder vind je de praktische informatie over je reis terug. Heb je daarna nog vragen, neem dan een kijkje bij onze FAQ of contacteer ons via e-mail of Facebook Messenger.

 • overnachten the canoe trip
  Reisduur:8 - 10 dagen
 • Locatie the canoe trip
  Locatie:Zweden
 • Periode the canoe trip
  Periode:Juni - September
 • Groepsgrootte the canoe trip
  Groepgrootte:2, 4, 6, 8 of 10
 • Accommodatie The Canoe Trip
  Accommodatie:Wildkamperen
 • Moeilijkheid kanotocht Canoe Trip
  Moeilijkheid:Gemiddeld

Wat je moet weten over The Canoe Trip

Wat is er inclusief

 • kano materiaal The Canoe Trip
  2 persoons kano + toebehoren
 • Instructies The Canoe Trip
  Uitgebreide instructies
 • Wildkamperen Zweden The Canoe Trip
  Nature card voor gebruik van de shelters
 • droplet-slash-solid
  Waterdichte ton
 • kaart the canoe trip
  Kaart & routebeschrijving
 • koken kanotocht zweden Canoe Trip
  Trangia kookset + toebehoren
 • kanotocht gids nederlands zweden
  Nederlandstalige Ranger
 • Moeilijkheid kanotocht Canoe Trip
  Bushcraft workshop

Hoe kom ik er?

Er zijn verschillende manieren om naar Zweden af te reizen. we geven je vast de beste opties.

 • Rechtstreekse bus

  Rechtstreekse bus

  De handigste manier om rechtstreeks op ons basecamp te geraken is met de bus. Deze bus vertrekt op vrijdagmiddag vanuit België en Nederland. De opstapplaatsen zijn Brussel, Utrecht en Joure.

  Busvertrek uit Brussel: 12u
  Busvertrek uit Utrecht: 15u
  Busvertrek uit Joure: 17u

  Het vertrek vanaf ons basecamp naar huis is op zaterdagavond. De bus komt zondag rond de middag of begin van de avond weer aan in België & Nederland.

 • Vliegen op Oslo

  Vliegen op Oslo

  Als je liever vliegt, kan je zelf een vlucht boeken naar Oslo Gardermoen. Reserveer dan tijdens het boeken de shuttle, die je vanaf de luchthaven naar het basecamp brengt.

  De shuttle vertrekt om 13u vanaf Oslo Gardermoen naar het basecamp. Op vertrekdag ben je rond 12u30 weer op de luchthaven. Zorg ervoor dat je een vlucht boekt die aansluit op de shuttle tijden.

 • Met de auto

  Met de auto

  Wil je liever met je eigen auto komen, dan kan dat natuurlijk ook. Je kan de auto parkeren bij het basecamp.

  De beste routes:

  Neem in Puttgarden de veerboot naar Rødby. Tickets voor deze overtocht koop je hier of ter plaatse (vooraf online kopen is goedkoper). Vervolgens reis je via de Øresund bridge van Denemarken naar Zweden. Een ticket koop je ter plaatse aan de tolpoortjes of via deze link.

  Je kunt ook via Denemarken tot aan Nyborg rijden en daar over de Storebælt brug naar Halsskov rijden. Een ticket voor de brug koop je ter plaatse. Ook bij deze route reis je via de Øresund bridge van Denemarken naar Zweden. Een ticket koop je ter plaatse aan de tolpoortjes of via deze link.

 • Met de trein

  Met de trein

  Je kunt met de trein tot aan luchthaven Oslo Gardermoen reizen. Reserveer dan tijdens het boeken de shuttle, die je vanaf de luchthaven naar het basecamp brengt. De shuttle vertrekt om 13u vanaf Oslo Gardermoen naar het basecamp. Op vertrekdag ben je rond 12u30 weer op de luchthaven. Zorg ervoor dat je trein aansluit op de shuttle tijden..

  Een andere optie is de trein tot aan Ed of Bengtsfors te nemen. Vanaf daar boek je vervolgens een taxi naar het basecamp. Deze zijn namelijk niet met het openbaar vervoer te bereiken.

Weekplanning

Arrival day
Dag 1

Aankomstdag

Op de aankomstdag krijg je alle instructies en het benodigde materiaal om een week op het water te overleven. Daarna ga je direct het water op.

Day 2-7
Dag 2-7

Dag 2 tot 7

Van de aankomstdag t.e.m. dag 7 peddel je over de uitgestrekte meren van Zweden en kampeer je in de wildernis. De laatste avond overnacht je nog een laatste keer in het basecamp.

Departure day
Dag 8

Vertrekdag

Op de vertrekdag kan je nog even uitrusten in het basecamp of met andere Canoe Trippers meedoen met een activiteit of spel. ‘s Avonds vertrekt de bus terug naar huis, waar deze dan de volgende dag aankomt.

Preregistreer nu voor 2024

Wil je als eerste op de hoogte gebracht worden over de nieuwe reisdata voor volgende zomer, 24u voorsprong krijgen met boeken en profiteren van de voordeligste Early Bird prijzen? Preregistreer dan nu al vrijblijvend voor de zomer van 2024 en krijg als eerste al het nieuws te horen.

FAQ

 • Waar exact bevindt het basecamp van de kanotocht zich?

  We hebben meerdere basecamps in de Värmland regio en de verdeling vindt 2 weken voor vertrek plaats. Je wordt voor vertrek via mail op de hoogte gebracht van het exacte adres. Alle basecamps liggen tussen de plaatsjes Årjäng en Bengtsfors, dus dit kan je als uitgangspunt nemen als je nu al de route wil berekenen.
 • Kan ik solo deelnemen aan deze kanotocht?

  Het is vanwege veiligheidsredenen niet mogelijk om deze trip alleen te boeken. Bovendien zijn onze kano’s speciaal ontworpen om met twee personen in te zitten. Er is vast wel iemand te vinden die dit avontuur samen met jou aan wil gaan!
 • Kan mijn hond mee op reis?

  Wij houden van dieren! Dus jouw hond is meer dan welkom om mee te komen op deze kanotocht. Helaas is het alleen niet toegestaan om honden mee te nemen op onze bus naar Zweden. We raden je daarom in dit geval aan om met de eigen auto te komen, zodat de hond gewoon mee kan […]
 • Voor wie is deze kanoreis?

  De gemiddelde leeftijd van onze reizigers in 2022 was 28 jaar, waarvan het grootste deel twintigers waren (60%). Koppels van alle leeftijden, groepjes vrienden en collega’s boeken jaarlijks deze kanovakantie! Tijdens de laatste editie kwamen de deelnemers voornamelijk uit Nederland & België. Over het algemeen schrijven mensen zich per 2 of 4 personen in: een […]

Tips and tricks

Stel je vragen aan Canoe Trippers van de afgelopen jaren, lees hun reisverhalen en praktische tips en bekijk de mooiste beelden in onze Canoe Trippers Facebook groep.