VEELGESTELDE VRAGEN

 • Zijn de kampeerplaatsen ’s avonds voor iedereen hetzelfde?

  Je bepaalt zelf hoeveel kilometer je per dag wilt afleggen en of je in een shelter met andere deelnemers wilt verblijven of ergens helemaal alleen. We raden voor elke avond een kampeerplek aan, maar je kiest zelf of je daar naartoe gaat of niet. Värmland heeft veel leuke, verborgen plekjes waar je kunt overnachten.

 • Voor wie is deze kanoreis?

  De gemiddelde leeftijd van onze reizigers in 2022 was 28 jaar, waarvan het grootste deel twintigers waren (60%). Koppels van alle leeftijden, groepjes vrienden en collega’s boeken jaarlijks deze kanovakantie! Tijdens de laatste editie kwamen de deelnemers voornamelijk uit Nederland & België.

  Over het algemeen schrijven mensen zich per 2 of 4 personen in: een mix van vrienden en stelletjes.

  Wil jij met je gezin mee kanoën? Bekijk dan eens onze familie trip Canoe Tribe.

 • Kan ik een hangmat gebruiken in plaats van een tent?

  Het is mogelijk om hangmatten te gebruiken om in te slapen. Er zijn veel mensen die de afgelopen jaren een hangmat hebben meegenomen, maar we raden je altijd aan om ook een tent mee te nemen. Je kan natuurlijk nooit 100% zeker zijn dat het weer meewerkt.

 • Moet ik waarborg betalen?

  Voor de huur van het materiaal (kano, kookset, etc.) vragen we een waarborg van €200 per kano. Als je alles teruggeeft zoals je het ontvangen hebt, wordt de waarborg binnen 10 werkdagen na de trip weer teruggestort.

 • Zijn er douches en toiletten aanwezig?

  Douches en toiletten zijn alleen aanwezig tijdens de aankomstdag en laatste nacht van The Canoe Trip op het basecamp.

  Tijdens The Canoe Trip is de natuur jouw badkamer. Je krijgt een klein flesje ecologisch afbreekbare zeep van ons. Neem zeker zelf ook nog wat mee, zodat we de natuur intact laten.

 • Kan mijn hond mee op reis?

  Wij houden van dieren! Dus jouw hond is meer dan welkom om mee te komen op deze kanotocht. Helaas is het alleen niet toegestaan om honden mee te nemen op onze bus naar Zweden. We raden je daarom in dit geval aan om met de eigen auto te komen, zodat de hond gewoon mee kan op dit avontuur!

  We raden daarnaast sterk aan om zelf een zwemvest mee te nemen voor de hond, wij hebben namelijk alleen zwemvesten voor mensen in de aanbieding.

 • Mag ik vissen?

  In Värmland is vissen toegestaan. Je kan hier een visvergunning kopen. Met deze vergunning mag je in alle meren vissen, zonder de vergunning is dit niet toegestaan. Op de meeste basecamps kan je bij aankomst ook een visvergunning kopen voor 200 SEK of 20 euro.

 • Hoe kom ik aan drinkwater?

  In Värmland is het water van de meren drinkbaar! Je vult jouw drinkfles dus rechtstreeks vanuit het meer. Als je in een gebied bent waar het water niet drinkbaar is, kun je het water altijd koken met je kookset voordat je je fles bijvult. Twijfel je? Neem voor extra veiligheid waterzuiveringstabletten mee.

 • Wat moet ik doen in geval van nood?

  In geval van een medisch probleem of ander noodgeval, kan je ten alle tijden contact opnemen met de ranger ter plaatse. De ranger komt ofwel zelf naar jou toe om hulp te bieden, of stuurt een medische dienst langs. Als je boekt, kan je kiezen om de reisbijstandsverzekering aan jouw boeking toe te voegen. Hiermee hoef je je geen zorgen meer te maken als er iets gebeurt tijdens de reis. De exacte voorwaarden van de Nederlandse verzekering vind je hier. De Belgische verzekering vind je hier

 • Hoe lang duurt de busrit?

  De busrit naar onze basecamps duurt ongeveer 20 uur (vanaf Brussel) inclusief pauzes. De exacte reisduur hangt uiteraard af van de opstapplaats, het weer en verkeer onderweg.

 • Wat als ik niet meer mee kan met mijn geboekte reis?

  Wil je volledig gedekt zijn tot het moment van vertrek? Kies tijdens het boeken dan voor onze reguliere annuleringsverzekering (€59).

  Vind alle voorwaarden van onze annuleringsverzekering hier .

  Heb je voor februari gereserveerd en de optie Superflex Annuleringsverzekering gekozen? Dan mag je jouw boeking tot 1 april 2023 gratis verplaatsen of annuleren zonder een reden op te hoeven geven. Je krijgt je reis dan volledig terugbetaald.

 • Kunnen kinderen mee op kano reis?

  Ouders met kinderen zijn welkom op onze speciale familie kano vakantie Canoe Tribe. Deze reis maakt het kanoën over de Zweedse meren toegankelijk voor gezinnen met kinderen en voorziet extra begeleiding en animatie.

 • Moet ik direct na inschrijving betalen?

  Wij vragen om een aanbetaling van 20% van de totale reissom te doen binnen 5 dagen na registratie. Het resterende bedrag moet uiterlijk 30 dagen voor vertrek worden betaald.

 • Kan ik solo deelnemen aan deze kanotocht?

  Het is vanwege veiligheidsredenen niet mogelijk om deze trip alleen te boeken. Bovendien zijn onze kano’s speciaal ontworpen om met twee personen in te zitten. Er is vast wel iemand te vinden die dit avontuur samen met jou aan wil gaan!
 • 1
 • 2