Kan je alleen op kajak reis?
dfp-img-01

Op de grens van Zweden en Noorwegen ligt het meest ongerepte natuurgebied van Scandinavië: Värmland. Het land waar je nog uit de meren kan drinken en wildkamperen is toegestaan. De ideale setting voor een unieke kajak reis

In een kajak is er jammer genoeg maar één plek. Alleen in de wildernis op kajak reis is best gevaarlijk. Wat als er jou iets overkomt of je wordt plotseling ziek tijdens je kajak reis? Je kan dus om veiligheidsreden beter een kameraad meenemen tijdens je vaartocht.

Price 2
Price 2

Vervoer

TCT23_Website_1200x800 (14)
TCT23_Website_1200x800 (14)

Materiaal

Phasellus Food
Phasellus Food

Eten

Phasellus Transport
Phasellus Transport

Prijzen

Een alternatief voor een kajak reis

Tijdens The Canoe Trip gaan we op kanoreis.  Deze is, in tegenstelling tot een kajak reis, speciaal ontworpen om met twee personen te doen. Zo kan je op een veilige manier even ontsnappen uit de dagelijkse routine en je batterijen weer volledig opladen terwijl je geniet van de prachtige natuur.

Zeven dagen lang zal je van eiland naar eiland varen in de wildernis. Op dag één krijg je alle instructies mee die ervoor zorgen dat je een week lang kan overleven in de natuur. Je krijgt ook gedetailleerde informatie mee om zelfstandig te varen. Survivaltips, uitgestippelde routes voor elk niveau en tips om op de mooiste plekjes te overnachten met je groepje.

Hebben we het idee om alleen op kajak reis te gaan al uit je hoofd gekregen? 😉


Wil je met een oneven aantal op kajak reis?

The Canoe Trip is enkel te boeken met een even aantal personen. De reden hiervoor is dat onze kano’s speciaal ontworpen zijn om met twee personen in te zitten. Het individueel vertrekken op kajak reis is namelijk niet toegestaan omwille van veiligheidsredenen.

Als je met een oneven aantal bent, kan je altijd een oproepje voor een extra reisgenoot doen in onze Canoe Tripper Facebook Groep. Wellicht is er wel iemand die bij jullie wil aansluiten.

Wil je als gezin met oneven aantal kinderen mee op reis? Stuur ons dan even een mailtje, zodat we samen kunnen kijken voor een oplossing.

Departure day
Dag 8

Vertrekdag

Op de vertrekdag kan je nog even uitrusten in het basecamp of met andere Canoe Trippers meedoen met een activiteit of spel. ‘s Avonds vertrekt de bus terug naar huis, waar deze dan de volgende dag aankomt.

Day 2-7
Dag 2-7

Dag 2 tot 7

Van de aankomstdag t.e.m. dag 7 peddel je over de uitgestrekte meren van Zweden en kampeer je in de wildernis. De laatste avond overnacht je nog een laatste keer in het basecamp.

Arrival day
Dag 1

Aankomstdag

Op de aankomstdag krijg je alle instructies en het benodigde materiaal om een week op het water te overleven. Daarna ga je direct het water op.


FAQ

 • Kunnen wij met een oneven aantal kanovaren?

  The Canoe Trip is enkel te boeken met een even aantal personen. De reden hiervoor is dat onze kano’s speciaal ontworpen zijn om met twee personen in te zitten. Als je met een oneven aantal bent, kan je altijd een oproepje voor een extra reisgenoot doen in onze Canoe Tripper Facebook Groep. Wellicht is er […]
 • Moet ik direct na inschrijving betalen?

  Wij vragen om een aanbetaling van 20% van de totale reissom te doen binnen 5 dagen na registratie. Het resterende bedrag moet uiterlijk 30 dagen voor vertrek worden betaald.
 • Wat moet ik doen in geval van nood?

  In geval van een medisch probleem of ander noodgeval, kan je ten alle tijden contact opnemen met de ranger ter plaatse. De ranger komt ofwel zelf naar jou toe om hulp te bieden, of stuurt een medische dienst langs. Als je boekt, kan je kiezen om de reisbijstandsverzekering aan jouw boeking toe te voegen. Hiermee […]
 • Hoe kom ik aan drinkwater?

  In Värmland is het water van de meren drinkbaar! Je vult jouw drinkfles dus rechtstreeks vanuit het meer. Als je in een gebied bent waar het water niet drinkbaar is, kun je het water altijd koken met je kookset voordat je je fles bijvult. Twijfel je? Neem voor extra veiligheid waterzuiveringstabletten mee.
 • Mag ik vissen?

  In Värmland is vissen toegestaan. Je kan hier een visvergunning kopen. Met deze vergunning mag je in alle meren vissen, zonder de vergunning is dit niet toegestaan. Op de meeste basecamps kan je bij aankomst ook een visvergunning kopen voor 200 SEK of 20 euro.
 • Voor wie is deze kanoreis?

  De gemiddelde leeftijd van onze reizigers in 2022 was 28 jaar, waarvan het grootste deel twintigers waren (60%). Koppels van alle leeftijden, groepjes vrienden en collega’s boeken jaarlijks deze kanovakantie! Tijdens de laatste editie kwamen de deelnemers voornamelijk uit Nederland & België. Over het algemeen schrijven mensen zich per 2 of 4 personen in: een […]

unnamed-9

Loïc Matthijs

5/5

Geweldige ervaring! Je kan echt he-le-maal tot rust komen in de prachtige Zweedse natuur. Je bent vrij …

Meer

Geweldige ervaring! Je kan echt he-le-maal tot rust komen in de prachtige Zweedse natuur. Je bent vrij om te gaan en staan waar je wil. Kortom, een echte into the wild experience! AANRADER!

Minder
unnamed-7

Ellen Cuyvers

5/5

Zeer mooie reis die heel veel voldoening geeft. Je bent actief bezig in…

Meer

Zeer mooie reis die heel veel voldoening geeft. Je bent actief bezig in een prachtige natuur. Avontuur en uitdagingen gegarandeerd! Het foodpack voorziet je van alle energie die je nodig hebt!

Minder
unnamed-6

Jane Deijnen

5/5

Echt een super toffe ervaring! Ik raad dit aan iedereen aan die van the outdoors houdt! Ik heb een heerlijke…

Meer

Echt een super toffe ervaring! Ik raad dit aan iedereen aan die van the outdoors houdt! Ik heb een heerlijke week gehad zo op het water in Zweden en in de bossen. Alleen maar goede herinneringen!

Minder
unnamed-5

Charlotte van Dongen

5/5

De Canoe Trip was de beste manier om Zweden te ontdekken. Het is het perfecte opstapje voor…

Meer

De Canoe Trip was de beste manier om Zweden te ontdekken. Het is het perfecte opstapje voor als je later vaker zelf wilt backpacken, want ze regelen de basis enorm goed voor je! De crew en rangers zorgen dat alles tijdens je reis super verloopt.

Minder
unnamed-4

Nele Vanderheyde

5/5

Unieke ervaring om samen met mijn zoon Wolf van 14 jaar te doen. Samen genieten van…

Meer

Unieke ervaring om samen met mijn zoon Wolf van 14 jaar te doen. Samen genieten van de natuur, de stilte, het slapen op unieke plaatsjes! Zo sliepen we voor het eerst op een onbewoond eiland 🏝! Just the two of us!

Minder
unnamed-3

Inke Verbois

5/5

Geweldig avontuurlijke week met prachtige uitzichten, lekker eten van het foodpack en goede organisatie. Nog nooit zo…

Meer

Geweldig avontuurlijke week met prachtige uitzichten, lekker eten van het foodpack en goede organisatie. Nog nooit zo tot rust gekomen als op deze reis. Zeker aan te raden!

Minder
unnamed-2

Floris Brinkman

5/5

Wát een waanzinnige week, echt een onwijs gave ervaring in zulke mooie natuur. Met een super enthousiast team…

Meer

Wát een waanzinnige week, echt een onwijs gave ervaring in zulke mooie natuur. Met een super enthousiast team wanneer nodig, een fijn basecamp en een uitgebreid voedselpakket tijdens de reis werd het een mega complete vakantie.

Minder
Sennejanssen

Senne Janssen

5/5

Rustig, in de natuur, prachtig, geen zorgen, … Je voelt je vrij om te doen wat je wilt en bent echt midden in de mooie Zweedse natuur.

Meer

Rustig, in de natuur, prachtig, geen zorgen, … Je voelt je vrij om te doen wat je wilt en bent echt midden in de mooie Zweedse natuur.

Minder
sofiedeschrijver

Sofie De Schrijver

5/5

Superleuke ervaring! Goed georganiseerd, leuke mensen ontmoet en prachtige natuur!

Meer
Superleuke ervaring! Goed georganiseerd, leuke mensen ontmoet en prachtige natuur!
Minder
unnamed

Jens Vercruysse

5/5

Fantastische reiservaring op de Zweedse meren in Värmland. Voor sportievelingen die houden van avontuur, rust en water is dit in mijn ogen een geschikte reis.

Meer

Fantastische reiservaring op de Zweedse meren in Värmland. Voor sportievelingen die houden van avontuur, rust en water is dit in mijn ogen een geschikte reis.

Minder
douwe teppema

Douwe Teppema

5/5

Fantastische ervaring, een erg goed georganiseerde reis waar je als amateur kampeerder…

Meer

Fantastische ervaring, een erg goed georganiseerde reis waar je als amateur kampeerder makkelijk aan mee kunt doen. Heerlijke omgeving en niet al te zwaar qua afstanden. Een hele grote aanrader om echt even te ontsnappen aan alles.

Minder
265847691_10159520065599600_4197123906153685265_n

Kelly Vanbeselaere

5/5

Wij hebben enorm genoten van de heerlijke reis! Wat een topervaring…

Meer
Wij hebben enorm genoten van de heerlijke reis! Wat een topervaring.
En weer een hoop leuke mensen leren kennen
Onze volgende reis met Travelbase wordt al gepland ????????????
Minder
60675370_10220321571695710_4457053512005582848_n

Sarah Holvoet

5/5

Een geweldige reis die ik nooit van mijn leven nog zal vergeten! Avontuurlijk…

Meer

Een geweldige reis die ik nooit van mijn leven nog zal vergeten! Avontuurlijk, super mooie natuur, leuk gezelschap (moet je natuurlijk zelf voor zorgen), zeer ruim voedselpakket, grote voldoening,… Zou direct opnieuw vertrekken !

Minder